Субота, 20.04.2024, 15:55
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1053
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Жовтень » 14 » 11.10.-13.10.2021 Тиждень козацтва
10:13
11.10.-13.10.2021 Тиждень козацтва



Українські козаки – славетні воїни, лицарі. Їхні подвиги залишили значний слід в історії України та внесли свій вагомий внесок у її розвиток. Учні 5-І класу пройли цікавий онлайн-тест на тему козацтва «Цікаві факти та історія українського козацтва». Це чудова можливість перевірити, як добре вони знають на власній історії.  Також учні переглянули відеопрезентацію «Дітям про козаків», в якій розповідається в доступній формі дітям молодшого шкільного віку про Запорізьких козаків. До Дня Українського козацтва , Дня захисника України та дня Покрови Пресвятої Богородиці учні 3-І класі (класний керівник Білоусова Л.І.) взяли участь у вікторині "Де козак, там і слава"(12 жовтня 2021 р.). Мета заходу:   формування в учнів цілісного духовного світогляду та почуття патріотизму,  поглиблення знань учнів про звичаї, обряди, атрибути, пов'язані  з козацькою минувшиною; формувати в дітях кращі риси, притаманні українському народові – патріотизм, кмітливість, мужність, виховувати почуття національної гідності, гордості за предків, адже  щоб правильно орієнтуватися в житті, щоб бути освідченню людиною треба знати минуле свого народу, його історію.

У 7- Б класі (класний керівник Романюк І.В.)пройшла  виховна година "Козацькому роду нема переводу" та квест у шкільній бібліотеці: "Козацькі забави" з переглядом виставки :" Слава козацька жива". Також учні взяли участь у виставці малюнків-ілюстрації до творів про козаків.

Учні 2а класу під керівництвом. Найдюк Н. В.провели змагання "Козацькі  забави ". Діти  бігали, стрибали, перетягували  канат. Змагалися,  хто  сильніший. "Козацькому  роду, немає  переводу" - під таким  гаслом  організували  виставку  малюнків. Провели  Круглий стіл  "Що  таке свято Покрова?»

До Дня захисника України та українського козацтва для учнів 6- А класу був проведений квест "Козацькі забави". На учасників квесту чекав маршрут із дванадцяти станцій. Усі завдання були направлені на поглиблення знань учнів про історичну та культурну спадщину України, виховування почуття патріотизму, сприяння розвитку пізнавальних інтересів та творчості. Учасники квесту вражали знаннями про історію козацтва. Під час гри учні показали винахідливість, кмітливість та мужність, як це робили справжні козаки. Усі команди вдало завершили свої маршрути. В кінці квесту були визначені переможці по станціях та команда-переможець, вручені грамоти і подарунки…

1- Б Година спілкування " День захисника України". Обговорили, що 14 жовтня українці вшановують мужність і героїзм захисників Вітчизни. Це свято усіх чоловіків, які готові будь-якої миті прийти на допомогу тим, хто потребує. Розв'язували ребуси, співали пісню " Таточку, татусю", муз. І. Батюка. На кінці виготовлювали  вітальні  листвки.

12 жовтня у 6-Б класі в переддень свята Покрови відбулася виховна година на тему: " 14 жовтня - свято Покрови, день Українського козацтва, день створення Української повстанської армії і День захисника України". Метою проведення заняття було ознайомлення дітей з життям, звичаями українського козацтва та воїнами УПА, проведення паралелей з сьогоденням, виховання почуття гордості за легендарних предків-козаків та сучасних воїнів - захисників нашої держави.

Козачата 2-Б  класу беруть активну участь у святкуванні Козацької Покрови. У 2021 році другокласники до святкування Козацької Покрови, Дня Захисників України, роковини створення УПА та Покрови Пресвятої Богородиці почали готуватися заздалегідь. Діти знайомилися з історичними подіями, які пов’язані з цією датою , слухали та розучували пісні, вірші, дивилися фільми.  До Дня Захисників України козачата написали листи та намалювали малюнки для військових та передали їх в зону АТО. 13 жовтня у класі було проведено Козацьку вікторину під гаслом: «Ми – козачата, Покрова – наше свято!» Рої «Чайка», «Шабля», «Булава», «Сурма», «Литаври» взяли участь у змаганнях на знання козацької «абетки». Діти давали відповіді на запитання про козаччину, гетьманів та інше. Перемогу отримав рій «Булава». Завдяки зацікавленості у цій тематиці Неситова Назарія, діти дали вірні відповіді на всі запитання. Кожного разу приємно спостерігати, як відбувається дорослішання дитини, усвідомлення нею причетності до великої історії  українського народу.

У день Покрови Святої Богородиці ми вшановуємо всіх захисників незалежної і єдиної – нашої багатостраждальної України. Учні 7-М класу (класний керівник Калиндрузь Л.М.) змагалися у знаннях історії козацтва - пройшли 7 етапів квесту «Козацькими стежками». Команди «Отамани» і «Гетьмани» вправно виконували завдання і показали відмінні знання не тільки основних історичних подій, а й побуту козаків. Учитель історії Кравченко Марія Володимирівна задавала запитання, що «далеко виходять» за межі шкільної програми.  Козаки були вправними в усьому, тому одним із найважчим виявився  етап «козацька кухня». Вміти працювати командно – не проста задача, тому не мало солі було розсипано!!!  Семикласники вкотре довели, що знають і шанують історію свого народу.  Отже,  «козацькому роду нема переводу».

 

Переглядів: 160 | Додав: ludmila | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024