П`ятниця, 29.03.2024, 10:40
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1052
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Жовтень » 12 » 12.10.2020 Посвята в козачата, козаки, берегині
19:08
12.10.2020 Посвята в козачата, козаки, берегині

12 жовтня в опорному закладі освіти «Христинівський ліцей» із самісінького ранку святково та гамірно – всі з нетерпінням очікують гостей. Адже сьогодні  –  традиційна посвята в козаки та джури учнів школи. Вже десятий рік учні десятих та четвертих класів урочисто дають присягу на вірність українській землі. І щороку в цей день на святі присутні шановні  гості – представники українського козацтва, учасники АТО, волонтери.

Уже кілька років поспіль ми з радістю зустрічаємо в стінах нашого закладу польового гетьмана  центрального округу  Українського козацтва, отамана ЧКТ УК, генерал-отамана   Українського козацтва Чепелуху Віталія Григоровича та  курінного Центрального козацького округу Українського  козацтва  Валерія Васильовича Костюка, отця Геннадія, які і проводять основну посвяту козацької молоді.

 

Цього року до  них приєднався і осавул Христинівської козацької організації поет-пісняр Василь Іванович Кошельник. На початку свята директор закладу Кравченко Людмила Петрівна привітала всіх присутніх з наступаючим святом Покрови та вручила Реєстрову грамоту учням 1-Б класу (класний керівник Бойченко Людмила Борисівна), які відтепер є Козацьким класом, що має обов’язки, права та привілеї, обумовлені Статутом Українського козацтва. Маленькі козачата  продемонстрували свої знання про кодекс козацької честі, ознайомили присутніх зі своїми роями та заспівали пісню малих козачат. Наступними посвяту пройшли учні четвертих та десятих класів. Вони отримали з рук Віталія Григоровича реєстрові грамоти, а учні десятих класів ще й козацькі посвідчення. Перед присутніми з надією на подальшу співпрацю виступив Василь Іванович, який подарував Людмилі Петрівні збірку власної поезії та виразив захоплення патріотичною молоддю закладу. По закінченню дійства на території школи учнями спільно з гостями були посадженні туї, які на честь свята подарував нашому закладу Костюк Валерій Васильович. Свято завершилось традиційною козацькою кашею.У 5-А класі після уроків пройшов доволі цікавий та пізнавальний захід. Всім відомо, що 14 жовтня українці святкують кілька знаменних дат. Яких саме? Про це і готували діти свої виступи. Так, Брицька Валерія розповіла про церковне свято Покрови  Божої Матері. Моргай Дарина підготувала цікавий матеріал про День українського козацтва. Колісніченко Вероніка про День захисника України. Потім клас поділився на дві команди та перевірили свої знання у вікторині «Що ти знаєш про козаків?». Як завжди перемогла дружба. Всі присутні дійшли згоди, що ми є справжніми нащадками козацького роду, якому нема переводу.

Переглядів: 225 | Додав: ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024