П`ятниця, 19.04.2024, 16:19
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1053
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Жовтень » 16 » 12.10.2020. Підсумки тижня початкових класів
19:24
12.10.2020. Підсумки тижня початкових класів

З 28 вересня по 02 жовтня 2020 року в нашому закладі  проводився Тиждень початкових класів. Згідно плану було визначено тематичні дні протягом тижня, а саме: понеділок, 28 вересня - День дружби; вівторок, 29 вересня - День ерудитів; середа, 30 жовтня - День моєї країни; четвер, 01 жовтня - День здоров’я і спорту; п’ятниця, 02 жовтня - День творчості і талантів. Відповідно до зазначених тематичних днів кожним класним керівником було заплановано свої виховні заходи.

Почався тиждень Днем дружби.

1-А клас (Найдюк Н. В.) розпочав калейдоскоп заходів тижня початкових класів з цікавого виховного заходу «Дружба єднає щирі серця», у 1-Б (Бойченко Л. Б.) Тиждень розпочався під гаслом «Граємось разом!». Діти принесли в школу свої улюблені іграшки. Першокласники з радістю розповіли про них, а потім разом гралися під час перерви. В 1-І класі (Підгородецька Н. Й.) відбулася година спілкування «Вчимося дружити». Вихователь ГПД 1-І класу (Рожнатовська К. П.)запропонувала учням переглянути відео казку «Урок дружби». Відеоматеріал про неймовірну дружбу песика та телиці надихнув дітей на творчий прояв своїх емоцій. Відтак мали можливість розмалювати чотирилапого друга – цуценятко під музичний супровід.  Пісня «Коли є друг…». Учні 2-А класу (Березовська Т. О.) під час проведення години спілкування «Моя думка про дружбу» висловлювали своє розуміння слова дружба, читали вірші, розгадували загадки. В кінці години спілкування створили галявину Дружби. Під час гри «Стежками дружби» учні 2-Б класу (Дзюбенко Н. С.)  зупинялись на зупинках: «Дружба – це…», вправа «Хвиля», «Потяг дружби», «Ознаки дружби», гра «Хто з ким дружить?», які допомогли їм розширити і поглибити поняття «дружба», дали уявлення про те, як вибирати друзів. В 2-І класі (Білоусова Л. І.) провела “Урок миру і дружби”. Під час заходу учні обговорювали одну з найважливіших тем – тему миру і дружби.  В цьому їм сприяли різні форми роботи: тренінг «Моя думка», мозковий штурм "Вислови свою думку", ігрова вправа "Знайди собі подібного", гра «Мій внесок у справу миру і дружби». Учні 3-І класу(Мігур Л. О.) в понеділок виготовляли листівки для друзів. Мета даного заходу - виховувати почуття любові, поваги, розуміння один одного. В цей день учні 4-І класу (Пижик І. О.) залюбки намалювали портрети своїх друзів, які навіть захотіли забрати додому. Анкети підтвердили позитивне ставлення до своїх друзів.

В День ерудитів.  Учні 1-А класу взяли участь у вікторині «Найрозумніший», під час якої були розділені на дві команди - Розумнички та Смайлики. Учні з захопленням розв’язували цікаві завдання, а найактивніша учениця після вікторини отримала справжній кубок «Найрозумніший 2020». Цікава вікторина «Про все на світі» допомогла учням 1-Б класу дізнатися багато цікавого. Особливо багато матеріалу було представлено на козацьку тематику. Для учнів 1-І класу була проведена інтелектуальна перерва «Клубочок математичних заморочок». Діти розвивали математичне мовлення, логічне мислення, кмітливість,вміння працювати в команді. А саме: розв’язували цікаві задачі і розмальовували розмальовки з прикладами. Закріплювали навички додавання і віднімання двох чисел у межах 10. Вихователем ГПД Рожнитовською К. П. була проведена гра-вікторина. У грі приймали участь три команди. Діти мали можливість дати відповіді на запитання рубрики «Цікаві завдання» під час перегляду відеоматеріалу. З задоволенням  діти віртуально подорожували інформаційними сторінками. «З чого виготовляють олівці?», «З чого виготовляють скло?». Під час проведення хвилинки-цікавинки учні 2-А класу були поділені на 4 команди. Кожна команда отримала завдання у вигляді віршованих задач, які потрібно було розв’язати за допомогою  LEGO. У 2-І класі було проведено коло знань "Книга - джерело знань". Діти виконали вправи: "Золоті розсипи", " Видатні люди про книги", "Книга на всі віки", "Цікаво знати",  "Книги також хворіють".  Діти представили свою улюблену книгу у вправі "Крісло автора". Для учнів 3-І класу була проведена інтелектуальна гра «Найрозумніший». Були визначені переможці: І місце Губницька Тетяна, ІІ місце Гук Аліса; Педченко Олександр, ІІІ місце Руденька Ксенія

Розважальна програма в 3-А класі «Математика в віршах ». Діти презентували математичні завдання за допомогою віршів. Для учнів 4-І класу була проведена евристична олімпіада. Кожен з учнів намагався показати свою ерудицію,особливо команда хлопців,але дівчата змогли доказати свою кмітливість і розум.

Середа була оголошена Днем України і тому для діток 1-А класу була проведена година спілкування «У нашім серці Україна», під час якої дітки вивчали та згадували символи нашої держави, пригадували пісні та вірші про рідну неньку Україну,  грали в гру «Символи та звичаї нашого народу». На виховній годині «Рослини – символи України» учні 1-Б класу розглядали гроно калини, гілочку верби, цвіт чорнобривця. Знайомилися з піснями, легендами, малювали малюнки. Для учнів 1-І класу була організована виставка малюнків «Я люблю Україну», а на заняттях ГПД діти подорожували сторінками нашої країни завдячуючи добірці «Це наше і це твоє. Вишиванка», «Факти про Україну, які вразили Світ», «Символи України». Під час віртуальної подорожі «Сім чудес України» діти 2-А класу поглиблювали знання про цікаві та історичні місця нашого краю. Для учнів 2-І класу було проведено День моєї країни. Конференція "Україна вражає". Беручи участь у мандрівці-грі, маленькі здобувачі освіти мали змогу перевірити свої знання про Україну та дізнатися багато нового. Вони мали змогу почути думки та висловити власні за питаннями конференції: "Україна і ми", "Давня Україна", "Нова Україна", "Зоряний час для України", "Україна вражає". Для учнів 3-А класу відбулася віртуальна подорож « Зоопарки України » - презентація малюнків тих звірів , які найбільше їх зацікавили і сподобались. Презентація «Подорож Україною» організовано для учнів 3-І класу. Мета даного заходу - продовжувати знайомити учнів з чудовими краєвидами нашої країни. День моєї країни для учнів 4-І класу проходив у формі віртуальної подорожі дивовижними місцями України.

У четвер, в день Спорту та здоров’я учні  1-а класу взяли участь у змаганнях «Хто спритніший?», під час якої дітки змагалися в присіданні, стрибках на одній нозі, відтисканні від підлоги, грали в рухливі ігри. Завершила день година спілкування«Яка їжа корисна?», під час якої дітки намагалися відокремити корисну їжу від шкідливої. У День здоров’я та спорту відбувся квест. Кожен рій козацького класу окремо подолав смугу перешкод і здобув перемогу. Для дітей 1-І класу була проведена бесіда : «Із спортом дружити – ніколи не хворіти» та веселі фізкультхвилинки. На заняттях ГПД відбувся міні – тренінг «Як я чищу зуби». Ознайомившись з  інформаційним вісником «Здорові зуби»,  діти поглиблювали свої знання про цей важливий орган травлення, переконались у необхідності берегти зуби, отримали поради щодо догляду за зубами. Під час «Веселих стартів» у учнів 2-А класу виховувалась любов до спорту, формувались навички зорового способу життя. День здоров'я і спорту в 2-І класі пройшов у формі спортивного екскурсу "Моя спортивна Христинівщина". Під час заходу учні мали змогу розповісти про види спорту, якими вони займаються та ознайомитись із спортивними закладами міста Христинівка. В 3-А класі відбулися веселі старти між хлопчиками і дівчатками. Перемогла дружба. Спортивні атракціони й веселі змагання пройшли для учнів 3-І класу Для учнів 4-І класу відбулася естафета ’’Хто найспритніший?’’

Завершальним днем тижня початкових класів стала п’ятниця, День творчості, під час якого учні початкових класів взяли участь у виставці осінніх поробок  «Дари осені», які були зроблені спільно з батьками, братиками та сестричками.

Підготовка до виставки «Дари осені»  та «Осінній вінок» об’єднала родини в бажанні виявити вміння творити прекрасне.

 

 

Переглядів: 207 | Додав: ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024