Середа, 24.04.2024, 09:48
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1053
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Червень » 19 » 30.05.2019 У школі  пройшло традиційне свято "День школи"
23:07
30.05.2019 У школі  пройшло традиційне свято "День школи"

У народі говорять, що у людини є дві домівки: перша – батьківська хата, а друга – рідна школа, у якій тебе також завжди чекають та люблять. І з цим не зможуть не погодитися випускники та всі учні Христинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, яка 30 травня відзначила 71-річницю з дня свого народження, або свято шкільної родини – День школи. Цього свята немає в жодному календарі, але живе воно в душі кожного причетного до рідної Другої, зіткане з учительського добра і щедрості, учнівської щирості і ніжності та наполегливої праці всіх мешканців шкільної країни.

Цьогоріч свято пройшло цікаво, весело та незвичайно. Кожен клас на святковій лінійці мав свій колір одягу, тому спортивний майданчик школи, на якому зібрались діти, батьки та вчителі перетворився на строкатий барвистий килим. Також багато було на святі веселих пісень та запальних танців, відбулося багато цікавих подій. Локації, що працювали у дворі школи, актовій залі, спортивних залах і деяких класних кімнатах, зібрали учнів за інтересами.  

Після вітального слова директора школи Кравченко Людмили Петрівни вся школа поринула у неймовірну круговерть майстер-класів. Найспортивніша група учнів 9-11 класів вирушила на велопробіг. Легендарний помаранчевий автомобіль Валерія Костюка в голові колони, маршрут до пам’ятника Івану Гонті, присутність міського голови Миколи Наконечного – цей велопробіг запам’ятають його учасники, як акцію виявлення поваги до історії рідного краю.

 

Ми, кореспонденти шкільної газети «ВУЛИК», намагалися відвідати всі локації і дізнатися про цікаву роботу кожного майстер-класу. Отож, насамперед нашу увагу привернув гончарний круг, за яким випускник нашої школи Санєєв Олександр вчив робити глиняний посуд усіх бажаючих. Поряд з фотозонами, спонсорами яких стали учителі та Олег Баштан,майстерно оформленими Світланою Миколаївною, Іриною Сергіївною і Сергієм Олександровичем і до яких постійно підходили учні і гості робити світлини, працювали три майстри, що вчили наших дівчаток робити гарні зачіски. Цього року цей майстер-клас проводили з досвідченим перукарем Петрук Оксаною наша випускниця Бойко Анна та учениця Мельник Аліна.

Велику кількість бажаючих взяти участь у виготовлені мила ми побачили на локації, яку вже другий рік маємо завдяки Косар Наталії Олексіївни. Запашні мильця-сердечка, квіточки, листочки і інші дивовижні вироби робили діти власними руками.

Але не тільки мило, а й розпис печива навчилися робити наші учні на родинному святі школи. У двох класних кімнатах працювали дві майстрині розпису печива – Світлана Рачинська і Наталія Якименко.

Ігри, розваги, танці, конкурси і турніри проходили в кожному куточку школи. Перші класи малювали на асфальті нашу школу-іменинницю. Коли кореспондент «ВУЛИКа», учениця 4-М класу Мазурець Ярослава, підійшла із запитаннями до першокласників, то була приємно здивована, що найменші наші учні добре знають історію школи і хоч сором’язливо, але правильно сказали, який рік народження школи ми святкуємо – 71-й.

У шкільному спортзалі 7-А і 8-Б клас грали футбол під керівництвом учителя фізичної культури Нагайчук Любов Василівни, а 4-і класи весело провели час у спартакіаді. Відбулися інтелектуальні змагання гуртківців щахового гуртка, а на шкільній площі Лукінський Сергій Олександрович та Брицька Оксана Василівна провели для учнів початкових класів справжній танцювальний Майданс.

За нашими спостереженнями, на святі не було жодної дитини із сумним обличчям. Сяючі очі, щирі посмішки і радість спілкування – це об’єднало всіх у родинне коло навколо вогнища на завершенні свята. А яким незабутнім був для нас «веселковий дощ» із брансбойта пожежної машини, яка гасила наше вогнище!!!

Після свята всі діти куштували смачну козацьку кашу та весело танцювали під запальну музику.

Та яке ж свято може бути без частування?! З самого ранку ми всі «колами ходили-нюхали» рибну юшку і козацьку кашу. Їх у спеціально відведеному місці готували нам вчителі Жучкова Олена Григорівна, Кравченко Михайло Васильович, Сокур Олена Вікторівна і Гуць Лариса Григорівна. Таких смачних страв ви ще не їли!!! Не вірите – завітайте до нас на свято школи наступного року і переконаєтеся!

Про цей пам’ятний день можна сказати ще багато чого. І жодних слів все одно не буде достатньо, аби передати ту неймовірну атмосферу, тепло сердець, особливе відчуття гордості і радості, які переповнювали усіх. Адже Христинівська школа №2 – школа, у якій затишно всім! Тож зичимо нашій Альма-матері процвітання, успіхів, відкриття нових горизонтів. Нехай у її коридорах та класах завжди лунає радісний гомін! Нехай на обличчях вчителів завжди сяють усмішки! І нехай в серцях малечі зеленими пагонами проростають посіяні педагогами зерна мудрості та знань.

 

Каравайська А.,

кореспондент газети «ВУЛИК»

Христинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

Переглядів: 359 | Додав: ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024