П`ятниця, 19.04.2024, 08:13
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1052
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Травень » 3 » 16.04-20.04.2018 Тиждень фізики, математики, інформатики та трудового навчання
22:14
16.04-20.04.2018 Тиждень фізики, математики, інформатики та трудового навчання

16.04.18-20.04.18 був проведений тиждень фізики, математики, інформатики та трудового навчання.

16 квітня Тиждень відкрила виставка стінгазет «Цікава математика, фізика та інформатика» в якій взяли участь учителі і учні нашої школи.  Учителі Калиндрузь Л.М. та Костенко Д.О. організували:

  • виставку комп’ютерного малюнка «Вітання воїну АТО» для учнів 5-7 класів. Кращими визнали роботи Чередниченко О., Сидоренко В., Гуральник В;   ?
  • конкурс розгадування ребусів «Ввімкни резерв», в якому взяли участь 46 учнів 5-11 класів;
  • виставку плакатів і портретів «Видатні особистості в галузі інформаційних технологій»;
  • вікторину з інформатики «Безпечний інтернет» для учнів 5-6 класів;
  • на початку уроку інформатики для учнів 5-7 класів була проведена інтелектуальна розминка «Мишотрен», а для 7-8 класів – «Клавіатурний тренажер», з метою покращити навички володіння клавіатурою і мишкою.

Для учнів 5-Б класу був проведений конкурс на кращу математичну казку «Як звичайні дроби з десятковими дружили» (уч. Кравченко М.В.). Найкращою виявилась казка Кулик Юлі.

Учитель фізики Сокур О.В. для учнів 7-Б класу провела конференцію, присвячену Дню космонавтики: «Колумби Всесвіту». Вона за допомогою презентації розповіла учням про початок і основи ери космонавтики.

17 квітня Підвальна Л.В.Шкільний чемпіонат з розв’язування логічних задач «Шанс»5-А клас Учні працювали в парах. Захід складався з 6 конкурсів. Кожен конкурс оцінювався відповідною кількістю балів. Учні розв’язували логічні задачі, грали у «Віриш-не віриш», представляли повідомлення про видатних математиків. Найбільшу кількість балів отримали учні: Фомін Артем, Демченко Яна та Терещук Марія.

Учитель Кравченко М.В. для учнів 7-Б класу підготував усний журнал «Місто без математики», де виступаючі Музика, Хімія, Фізика, Мистецтвознавство, Кібернетика, Філософія, Історія, Астрономія обговорювали питання: «Чи можуть обійтись без математики?». Після спору все-таки виголосили : «Так! Математика – цариця всіх наук!».

Учитель фізики Сокур О.В. провела Всеукраїнський фізичний конкурс «Левеня» серед учнів 7-11 класів. Взяли участь 10 учнів.Чекаємо результатів.

Для учнів 8-А класу учитель математики Гуць Л.Г. провела усний журнал «Це загадкове число Пі». Учні готували проекти з презентаціями про історію числа Пі, точність його обчислення, архітектурні споруди, що пов’язані з цим числом. До цього дослідження їх спонукала участь у математичному квесті «Все починається з числа». В процесі підготовки проектів з’ясувалося дуже багато цікавих і містичних фактів. Виявляється що про це число створено фільм – американський триллер «Пі», його покладено на музику, обчисленням числа Пі тестують комп’ютери. Ця нескінченна послідовність містить номер будь-якого телефону, банківської карти.

18 квітня учні 5-В класу ознайомились з математичними казками про цифри та арифметичні дії. (учитель Підвальна Л.В.)

Учитель математики Козаренко Л.А. серед учнів 6-Б класу провела «Математичні перегони». Була зроблена презентація, за якою і проходив турнір. Учні розв’язували задачі на кмітливість, давали відповідь на цікаві логічні запитання. Активну участь взяли Колотій Ірина, Мислюк Крістіна, Олійник Роман.

Учителі Калиндрузь Л.М. та Костенко Д.О. серед учнів 5-х класів провели брейн ринг з інформатики «Байтоманія». Учні були поділені на дві команди: «Спрайт» та «Скретч». З великим відривом перемогли «Спрайт». Учні показали гарну командну роботу і володіння комп’ютером.

Для 7-б класу був проведений усний журнал: «Цікаві факти з життя фізиків» (уч. Сокур О.В.), де учні мали змогу познайомитись із невідомими сторінками із життя відомих фізиків: Ньютона, Резерфорда, Ампера.

19 квітня учитель фізики Сокур О.В. для учнів 8-Б класу провела усний журнал «Оптичні іллюзії», де учні мали змогу познайомитись із оптичними ілюзіями та їх видами. З’ясували механізм їх утворення, а також переглянули відео «Неймовірні оптичні ілюзії в природі»

Для 11-А класу учитель Підвальна Л.В. провела конференцію «Улюблена тема з математики». Учні презентували теми з математики, які їм найбільше сподобались за період навчання в школі.

Учителі трудового навчання (уч. Колода Т.В., Савченко О.С.) представили виставку виробів своїх учнів «Творча майстерня», яку презентували воїнам АТО.

Учитель математики Гуць Л.Г. провела для учнів 8-А класу математичний турнір «Своя гра». Учні були поділені на дві команди: «Нулики» і «Одинички». Гра проводилась з використанням телевізора. Тут була бліц-вікторина, жартівливі загадки. Учні за рівнем складності вибирали логічні задачі. Перемогла команда «Одинички».

Учитель Кравченко М.В. для учнів 7-Б класу провів математичні змагання: «Обчисли, знайди, додумайся». Учні набирали бали при розв’язуванні логічних задач. Найкращими були Ткачук І., Плетньов Д.

Дуже цікавою виявилась інтелектуальна гра «Найрозумніший» серед учнів 11-Б класу (уч. Козаренко Л.А.). Спочатку 14 учнів відповідали на питання з різних галузей знань. У півфінал вийшли 6 учнів. Вони вибирали категорії і демонстрували свої знання з різних категорій: математики, логіки, спорту, мистецтва, загадки, загальних знань. У фінал вийшла трійка учасників. Переможцем гри став Демченко Олександр. Всі учасники отримали призи.

Керівник наукового товариства «Ерудит» Гуць Л.Г. організувала підсумкову конференцію, на якій відбувся захист науково-дослідницьких робіт серед учнів 1-11 класів. Вона проходила впродовж двох днів: окремо для учнів початкової та середньої і старшої школи. По закінченню засідання виступили презери обласного конкурсу-захисту робіт МАН: Бондарчук Євгеній та Кучай Олександра.

20 квітня

Учні 9-Б класу розгадували «Кросворди на одну букву», в яких нагадали математичні терміни та імена великих математиків, а учні 9-В класу могли спостерігати за математичними фокусами, які проводили для них на перерві учні 11-А класу. (учитель Підвальна Л.В.)

Для учнів 8-х класів учителі інформатики Калиндрузь Л.М. та Костенко Д.О. провели «Суд над Інтернетом».

Інтернет – простір в якому підлітки отримують знання, спілкуються між собою. «Суд над Інтернетом» мав на меті показати переваги і недоліки мережі. Підсудний – Інтернет (Гудзовський Андрій) показував знання служб Інтернету та їх переваги; визнавав що несумлінні користувачі засмічують його непотрібною інформацією. Прокурор (Деменєва Катерина) показала всю темну сторону мережі в презентації «Засуджую». Адвокат ( Борисюк Софія ) одягла «рожеві» окуляри і намагалася виправдати недоліки і показати переваги користування мережею. Висновок, разом зі свідками, зробили спільний – потрібно мати знання про мережеві ресурси і оберігатися від загроз з боку шкідливих ресурсів, програм, посилань.

Тому дякуємо учням нашої школи за активну участь у проведенні декади математики, фізики, інформатики та трудового навчання.

$CUT$ ?

Переглядів: 482 | Додав: ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024