Субота, 27.07.2024, 09:08
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1054
Статистика

Онлайн всього: 16
Гостей: 16
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 24 » 07.12.2015 «Година Коду» в нашій школі
22:10
07.12.2015 «Година Коду» в нашій школі

Усі ми знаємо, як важливо для будь-кого з нас, учнів, вміти орієнтуватися в сучасному технологічно насиченому світі. Ми живемо у вік високих технологій. Ми маємо вдома гаджети, електронну техніку і знаємо, що ними керують програми. Хтось же їх написав? А чи зможу я колись стати програмістом, бо хочу створити свій розумний пристрій? Таке запитання багато хто з нас собі задавав.

А з чого почати? На жаль, у шкільній програмі дуже мало часу відведено на програмування. Хоча ми, семикласники, вже програмували у Скретчі. А от старшокласникам із програмою інформатики не везе, вони його зовсім не вчили. Але ж недаремно ми живемо в інформаційному світі! Всемогутній Інтернет і цю проблему допомагає подолати. Було б тільки бажання! [ ?]

Районний відділ освіти повідомив школам про такий чудовий проект фірми Майкрософт як «Година коду». «Година Коду» є глобальним заходом, який залучає десятки мільйонів учнів у більш, як 180+ країнах світу. До заходів Година Коду приєдналася і наша Христинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.. №2. Справжню інформатику з можливістю навчатися програмуванню ми знайшли на сайті Code.org.

Роботу в «Годині коду» учні та вчителі школи розпочали 7 грудня з оголошення заходів на загальношкільній лінійці. Усі присутні (учні 5-11 класів) дізналися про проект і були запрошені спробувати свої сили. У перший день оголошення проекту учні 8-А класу провели серед 1-11 класів соцопитування «Програмування в нашому житті». Опитано 487 учнів. Соцопитування виявило, що програмістами планують стати в основному учні початкових класів, лише 13% старшокласників мріють про цю професію. Крім того, учителя інформатики дуже засмутив той факт, що прізвища відомих програмістів дітям не знайомі. Тому учні 8-А класу Гавлюк Ліза і Черній Оксана підготували презентацію «Видатні програмісти» і демонстрували її на загальношкільному заході «Година коду» 10 грудня 2015 року. Відеофайл, що змонтовано для короткого огляду цієї події, можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=waRCnLSkgJ0&feature=youtu.be

Спілкуючись через скайп-зв’язок з професійними програмістами-випускниками школи №2: Наконечним О. (м.Вінниця), Безверхим О., Білобровим С. (м.Київ) і професором Черкаського державного технологічного університету Триусом Ю.В., – присутні учні переконалися в тому, що за професією програміста – майбутнє!

Дослідження показують, що діти можуть опанувати базові поняття програмування, навіть до того, як навчаться читати і писати. Власне, психологи стверджують, що наш мозок більш сприйнятливий до мов програмування, ніж у дорослих.

Започаткований цей проект у Сполучених штатах Америки, де у 90 відсотків шкіл не вивчають такого предмету як інформатика. В багатьох українських школах комп’ютерна техніка теж зразка ще минулого століття. Але в цьому проекті ми маємо можливість працювати вдома і в зручний час.

Ми знаємо, що незалежно від того, чим вирішимо займатися у дорослому житті медициною, бізнесом, політикою чи мистецтвом, знання того, як створюються програми, надасть нам впевненості та допоможе досягнути успіху.

Що потрібно успішному програмісту? Зручне крісло перед своїм улюбленцем-комп’ютером і знання, знання + знання + логічне мислення і працелюбність. Погодьтеся, що приваб у цій професії досить багато, отже і бажання стати програмістом є в багатьох із нас.

До речі, на загальношкільну «Годину коду» були запрошені учні всіх вікових категорій, а саме ті, хто в анкеті соцопитування відповіли, що мріють стати програмістами. Учні 3-А класу Рак Денис і 7-А класу Діденко Тарас продемонстрували свої програми, створені у середовищі Скретч.

Головна мета заходу досягнута, бо всі присутні зрозуміли, що програмування дуже корисна, цікава справа і може стати професією й хобі одночасно. Програмувати ж на сайті https://studio.code.org/ спробували практично всі учні школи від другого по одинадцятий клас. Сподіваємося, що цей ресурс залишиться доступним учнівському загалу надовго.

Ми хочемо бути успішними в 21-му столітті, тому будемо вчитися і в школі, і вдома, і всерйоз і граючись.

 

Програмування – це супер, програмування – це клас, програмувати може кожен із нас!

Каравайська Анна, Форостяна Юлія,

Соболенко Ізабелла,

учениці 7-А класу Христинівської ЗОШ №2

 

Переглядів: 681 | Додав: ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024