П`ятниця, 26.04.2024, 10:43
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1053
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 8 » 01.12-05.12.2014р. Тиждень «Ми сила і міць держави!»
01:06
01.12-05.12.2014р. Тиждень «Ми сила і міць держави!»

Козацька громада росте: 5 грудня, напередодні Дня Збройних Сил України,  учнів 4-х та 10-х класів школи приймали в козачата, козаки та  берегині. Свято вдалося на славу.https://www.youtube.com/watch?v=-v7WReo2s_I

https://www.youtube.com/watch?v=F0k7Un5FydE ?]

До свята школа готувалася заздалегідь. 6 листопада стартувала акція "Для безстрашних сердець". Протягом місяця всі учні школи готували маскувальну сітку для воїнів АТО, відремонтували сітку, привезену із зони,  збирали кошти для придбання позашляховика (було зібрано 1419 грн.), приносили продукти харчування, молодші школярі малювали малюнки  – від сонечка і маків, портретів гарних українських дівчат до автомашин і великих кораблів з українським прапором - і писали листівки, готували  виставку пластилінових композицій «Ми сила та міць держави». Члени гуртка «Дивосвіт умілих рук» (кер. Дашкевич Н.М.) виготовляли ангелочків, щоб передати воїнам-визволителям, пошуковий загін школи «Юність» ім. Ігоря Валюка (7-Аклас) ініціював створення на сайті «Історія освіти Христинівщини» сторінки «Воїни АТО – випускники шкіл Христинівщини». Пошуківці вже працюють над оформленням матеріалів про випускника нашої школи Ткачука Віталія Анатолійовича, який з вересня цього року захищає єдність нашої держави у складі розвідувальної роти батальйону «Донбас».

І от свято почалося. Воно об’єднало не тільки учнів нашої школи, але й усього району. Сюди з’їхалися старшокласники з усіх шкіл, щоб присягтися українському народу у своїй вірності і надійності. У школу завітали: крайовий отаман Черкаського крайового товариства Українського козацтва, полковник Чепелуха В.Г., кошовий отаман, полковник Сивак В.М., отаман Христинівського козацького полку Ковбасюк С.Г., заступник Уманського гарнізону з виховної роботи, підполковник Печенюк В.Г., голова районної ради Коваль О. Б., заступники голови райдержадміністрації: Підвальний В.Ю. та Коцюба Ю.О., начальник відділу освіти Білецька М.В., завідуюча методкабінетом відділу освіти Терещук Т.С., методист відділу освіти з виховної роботи Ковальська Н.Я.,  голова міської ради Наконечний М.М., секретар міської ради Робочий М.К., депутат обласної ради Плужник М.А., депутати районної ради: Ковбасюк О.С. і Костюк В.В., заступники директорів з виховної роботи навчальних закладів району.

Усі були раді бачити у себе на святі учасників АТО: Кулібабу Євгенія, Олійника Володимира, Паламарчука Віталія, Граненка Ігоря, Рудого Івана, Стоцького Івана. Учасники дійства, слухаючи тривожно-хвилюючу пісню Маріанни Ковбасюк, вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять про загиблих героїв на сході нашої країни.

А як цікаво було спостерігати за театралізованим дійством посвяти у козаки та козачата! Сам легендарний Іван Гонта завітав, щоб запитати у земляків ХХІ століття, чи дух славного  козацтва живе ще й досі.

- Живе, батьку, живе! – відповідали нащадки. Юні козачата та козаки давали обіцянки, серед яких – робити все, що в їх силах, щоб бути вірними Богові й Україні; виховувати себе шляхетними, мужніми, готовими до будь-яких випробувань; бути сміливими, сумлінними, доброзичливими, порядними; ввічливо, з повагою ставитися до старших себе та бути вірними нащадками світозорих предків. Діти залюбки співали патріотичні пісні про славні подвиги козаків та виконували козацький танок. 

Продовженням дійства стала традиційна військова каша, яку куштували козачата. А козаки мірялися силою та спритністю на змаганнях з багатоборства. До всіх присутніх і до всіх людей України із зверненням виступила учениця 3-А класу Герасимчук Настя: «Ми, учні Христинівської ЗОШ №2, дуже хочемо, щоб у нас був мир. Дякуємо нашим солдатам, що вони захищають нас і нашу Україну. Повертайтесь живими! Чекаємо Вас!

Хай буде мир віднині і довіку.

Хай буде мир, замовкне зло війни.

Хай  у обіймах всі народи світу

Ідуть у майбуття через віки.»

І над нашими головами в голубу височінь злетіла молитва до Пресвятої Богородиці – покровительки козацтва.

Діво Пресвятая – Матір матерів,
Пригорни до серця всіх своїх синів.

 

 

Переглядів: 743 | Додав: ludmila | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024