Вівторок, 07.05.2024, 18:58
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1053
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Листопад » 9 » 02.11-06.11.2020.Тиждень ураїнської писемності
04:58
02.11-06.11.2020.Тиждень ураїнської писемності

«Мова - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова - це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, інтелектуальна і мисленнєва діяльність народу.» - писав Олесь Гончар. З 2 листопада у нашому закладі розпочався тиждень української мови та літератури.  Метою всіх проведених заходів було:

- донести до учнів красу і багатство української мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя. 

Цьогорічний Тиждень української мови та літератури проходив під гаслом «З Україною в серці». Перший день тижня «День української поезії» виявився насиченим та емоційним. У закладі панувала атмосфера патріотизму на національної самосвідомості. Другий день почався виставкою літературних новинок. У зв'зку з епідемічною стуацією в країні, виставки проходили у кожному класі окремо. Учні та вчителі мали можливість ознайомитися з старими та новими книжковими надходженнями українського виробництва. А ще пройшла акція «Селфі з улюбленою книгою». Кожен бажаючий поділитися своїми літературними уподобаннями, прислав відповідне фото.

Завершенням першого дня Тижня української мови та літератури став конкурс декламаторів патріотичної поезії, який відбувався між учнями 5-11 класів, під керівництвом Свіщенко Валентини Володимирівни. Учасники конкурсу читали вірші Т.Шевченка, Лесі Українки, В. Сосюри та інших поетів. Виступи були настільки вражаючими, що журі важко було обрати переможців. Хочеться відмітити найактивніших декламаторів: Білоусова Катя, Герасимчук Настя, Ковбасюк Ярослав, Мазурець Ярослава.

Було оголошено конкурс на кращий твір про рідну мову. Найкращими було визнано роботи Ковбасюка Ярослава, Щербини Олександра, Мазурець Ярослави, Роги Ані.

Учитель образотворчого мистецтва Цимбал Тетяна Юріївна запропонувала учням 5-их класів створити власну буквицю, ознайомивши їх з історією  українських шрифтів, абеток. Цікаві та креативні роботи  були у Кравченко Ані,

У 2-А класі класний керівник осадча людмила Володимирівна провела захоплюючий захід-квест «Веселі звуки та букви». Так сталося, що лисиці поцупили букви і потрібно було  їх відновити і вставити, щоб дізнатись тему. Діти для цього пройшли ряд станцій. «Розгадай кросворд», «Склади хитрі слова», «Відгадай загадки», «Склади і розгадай ребуси», «Читання скоромовок на швидкість».   Найактивніші учні  класу порадували своєю роботою  -  Лукіна Єва, Чмут Ангеліна,  Піддубняк Єлизавета, Балоха Вікторія, Мерцик Вікторія, Бучатський Станіслав.

Не поступився цікавістю і захід у 4-Б класі, який підготувала Ткач Лариса Іванівна на тему: "Грамотно писати - життєва необхідність". Учні  ознайомились зі значенням слів «грамотний», «письменний», «освічений». Горбатюк Максим і Чернявський Владислав підготували доповідь на тему: "Навіщо потрібна грамотність?" Своїми думками поділилися учні класу, відповідаючи на це запитання. Грамотність починається з уміння читати. Хлопчики і дівчатка розповіли про книжки, які вони читають, відгадували загадки, розшировували ребуси. Особливо дітям сподобалася  гра " Дерево грамотності". Учасники гри знаходили слово, в якому допущено орфографічну помилку, виправляти її. Потім прикріплювали листочок з правильним записом слова на "Дерево грамотності". Грамотно писати учням допомагали словники.

Козацький 9-А клас запросив до себе на пізнавальну подорож Черкащиною. Усатюк Олександра Ярославівна разом дітьми підготували цікаві родзинки мальовничої природи нашого краю,  культурних надбань,  мовних суржиків, згадали визначні особистості  різних регіонів нашої області, які прославили Україну. 

 

Переглядів: 205 | Додав: ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024