Четвер, 25.04.2024, 02:45
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1053
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 20 » 10-21 березня 2014р. «З Кобзарем у серці»
21:38
10-21 березня 2014р. «З Кобзарем у серці»
Шевченківський 2014 рік особливий. Цими днями ми відзначили 200-річчя від дня народження нашого Великого Кобзаря. І чим більше минає часу, тим актуальнішим стає його приклад служіння Україні, а рядки шевченківських поезій та поем і далі кличуть на боротьбу не тільки українців, але й інші народи світу, які хочуть бути вільними, рівноправними, жити "на оновленій землі”, де "врага не буде, супостата, А буде син і буде мати, І будуть люде на землі”. 
З 10 по 20 березня 2014 року в школі проходила декада вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка – талановитого українського поета.   Заходи розпочалися конкурсом стіннівок, до яких були залучені учні 5-11 класів. ?]
Учні 5-7-х класів із захопленням поринули у світ поезії Кобзаря і намалювали ілюстрації до його творів. У шкільний бібліотеці оформлено книжкову виставку «Шевченкові твори сяють, як зорі…».
Учителями розроблено і проведено цікаві тематичні уроки, виховні години, конкурси, вікторини. На високому рівні пройшли заходи: усні журнали «Тарасові думки будуть жити віки» (3-А, Березовська Т.О.), «Шевченкове слово житиме вічно» (1-В, Іщенко Л.М.), вікторина за творами Т.Шевченка  літературно-музична композиція «Поетична скарбниця» (4-Б, Осадча Л.В.), читацька конференція «І мене в сім’ї великій…» (2-А, Найдюк Н.В.). Учні 4-А, 1-А, 2-Б (кл.керівники Мігур Л.О. Бойченко Л.Б. Коцюба Н.В.) подорожували сторінками творів Тараса Григоровича Шевченка. Учні 3-Б класу разом зі своїм класним керівником Онофрійчук О.М.також вшанували пам'ять незабутнього Тараса: читали улюблені вірші Т.Шевченка, інсценізували уривки з його творів та підготували малюнки.  Свої знання про життя і творчість Великого Кобзаря школярі демонстрували під час проведення вікторини ««Чи знаєте ви Шевченка?» Розношенська О.П.
Не менш цікаво пройшли інтелектуальна гра «Літературна веселка» на тему: «Ти завжди в серцях людей «Тарасе», учасниками якої стали учні 7-х класів (Сивак Л.В.), науково-практична конференція «Вивчаємо Шевченка усією родиною» (9-А, Виклюк Л.А.). В Шевченковій світлиці учнями 11-класів було проведено віртуальну подорож «Стежками Кобзаря». Учителем-словесником Розношенською О.П. проведено конкурс між учнями 9-х класів, який пройшов під гаслом  «Ми Шевченка славить будем і ніколи не забудем».
 Учителі української літератури разом зі школярами провели шевченківські читання «Кобзарева струна не вмира», присвячені творчості відомого українського поета. З ініціативи учнів        відбулося засідання літературної студії "Джерельце" "На раду тиху, на розмову до Шевченка". Юні поети мали змогу продекламувати власні поезії про Великого Кобзаря, обговорити значущість особистості поета та його вклад в розвиток української культури. (кер. Машківська Н.І.). Вразила своєю виставкою народно-прикладного мистецтва "Українська минувшина" Дашкевич Н.М. Завершився тиждень музично-літературною  композицією  «З Кобзарем у серці», яка  була підготовлена вчителями Свіщенко В.В., Андрійчук Н.В., Жєлєзноюю В.О, Сокуренко Н.К. Усі присутні пройнялися піднесеною творчою атмосферою, адже захід включав пісні, декламацію, інсценізації… Це було щось незвичайне, яскраве, душевне.

 

 

   Закінчився Шевченківський тиждень, але триває рік Великого Кобзаря.
 
 
Переглядів: 735 | Додав: ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024