Субота, 27.04.2024, 06:44
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1053
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 24 » 09.12.2015 175-річчю М.П.Старицького присвячується
22:36
09.12.2015 175-річчю М.П.Старицького присвячується

   9 грудня в школі відбулося свято, присвячене 175-річчю з дня народження корифея української драматургії, одного із основоположників українського театру М.П. Старицького. До цієї дати члени театральної студії «Мальва» готувалися ще з вересня. Була підготовлена літературно-художня композиція про великого драматурга, а також театралізоване дійство «За двома зайцями». Велика, нелегка, дуже кропітка робота увінчалася великим успіхом. Всі залишилися задоволені: і шкільні актори, і всі присутні у залі, оплески не змовкали. Подяки звучали і з уст учителів, і учнів, і запрошених гостей. Це було незабутньо. Слід зазначити, що діти, які не шкодуючи сил, енергії, часу, показали  любов до українського мистецтва, знання рідної літератури і змогли принести все це у широкі маси людей.  ?]                                                                              

Наше дійство високо оцінили наші гості: режисер районного народного театру Осадча К.С., директор районного будинку культури Свіщенко В.М. і методист районного будинку культури. Вони подарували нам відеофільм і багато фотографій на згадку.

З 9 листопада по 9 грудня 2015 року в закладі відбувся місячник української мови і літератури та зарубіжної літератури. Найрізноманітніші заходи тривали упродовж місяця. Це конкурси, змагання, цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години. Цього року програма предметного місячника була, як завжди, насиченою. Учні мали змогу поринути у багатий світ краси рідної мови, вшанувати пам’ять видатного сина України М. Старицького. 9 листопада відбулася загальношкільна лінійка, на якій учитель української мови і літератури Сивак Л. В. оголосила про відкриття Місячника української мови і літератури та зарубіжної літератури, ознайомила із основними заходами.     [$CUT$ ?]

Дашкевич Н.М.  провела для учнів 7-Б класу КВК із зарубіжної літератури, де діти змагались в кмітливості та ерудиції.

9 листопада учні 11 класів та всі бажаючі вчителі взяли участь у Всеукраїнському диктанті національної єдності, де змогли перевірити свої знання..

Також в цей день в було проведено І етап Мжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

13 листопада учні 7-А, 7-В класу під час уроку зарубіжної літератури на тему: «Острів скарбів» за романом В.Стівенсона взяли участь в інтелелектуальній грі, яку провела Розношенська О.П.

3 грудня у 7-А класі відбулася літературна вікторина «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата» на знання рідної мови, який підготувала і провела учитель української мови і літератури Жучкова О. Г.

  У 6-Б класі відбувся турнір «Майстері слова», який підготувала і провела учитель української мови і літератури Виклюк Л. А. Учні отримали заряд позитивних емоцій та поглибили знання з української мови та літератури.

19 листопада Кравченко Л. П. провела мовно-літературну вікторину у 6-А класі на тему «Душа народу бринить уі слові». Вікторина була пізнавальною, веселою, учням сподобалася, а це головне.

Учитель Пилипишина Н.М. 2 грудня провела мовний брейн-ринг «Мова наша соловїна» для учнів 5 –Б класу, який пройшов у доброзичливій атмосфері, учні показали добрий рівень знань з української мови.

16 грудня школі відбулося свято, присвячене 175-річчю з дня народження корифея української драматургії, одного із основоположників українського театру М.П. Старицького. До цієї дати члени театральної студії «Мальва» готувалися ще з вересня. Була підготовлена літературно-художня композиція про великого драматурга, а також театралізоване дійство «За двома зайцями». Велика, нелегка, дуже кропітка робота увінчалася великим успіхом. Всі залишилися задоволені: і шкільні актори, і всі присутні у залі, оплески не змовкали. Подяки звучали і з уст учителів, і учнів, і запрошених гостей.

Протягом місяця проходив конкурс плакатів «Мова рідна, слово рідне», де кожен міг ознайомитися з крилатими висловами великих українських діячів.

Під час виховного заходу «Стежка у країну Слова», який провела учитель Романюк І.В. 13 листопада  у 5-А класі, учні здійснили віртуальну подорож у країну Слова. Захід був спрямований на допомогу учням оволодіти вміннями й навичками вільно, комунікативно доцільно користуватися засобами рідної мови — її стилями, типами, жанрами в усіх видах мовленнєвої діяльності. 

 

Переглядів: 575 | Додав: ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024