Субота, 20.04.2024, 12:55
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1053
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 30 » 28.01.2014 Родинний фестиваль народної пісні
03:16
28.01.2014 Родинний фестиваль народної пісні

Найбільшим дарунком Господа для людини – є сім’я. Це той поріг і оберіг, куди повертається з далекої дороги, те місце, де можна спочити, зігріти душу. І справді, «Нема сім’ї – нема держави», «Без сім’ї немає щастя на землі»,– говорить українська народна мудрість. Мабуть,  найціннішим скарбом для кожного з нас є родина. Тому 28 cічня 2015 року до школи завітали найрідніші для школярів 1-4 класів люди: матусі і татусі, дідусі та бабусі, сестрички та братики – для участі у фестивалі народної пісні «У родинному колі».  [ ?]

До родинного фестивалю всі старанно готувалися під керівництвом класних  керівників. Десять класних  родин перетворили на дві години шкільну залу в масовий «бум, а всі присутні поринули в неповторну атмосферу свята, величі народної пісні. Фестиваль розпочався піснею ансамблю дівчаток «Росинка» - «Коли співають діти, майбутнє є в країни».  

   Першими на сцену піднялася велика класна родина 3-А класу на чолі з класним керівником Найдюк Надією Василівною, розпочавши  святкове  різдвяне  дійство із Ангелами, Пастушками, закликали присутніх у залі до колядки “Нова радість стала”. У своїх віншуваннях раділи народженню Христа, а також просили спокою та миру рідній Україні. Колядували «Добрий вечір Тобі» діти та батьки 1-а класу (класний  керівник Мігур Л.О.). Дружна класна родина 1-в класу з класним керівником Дзюменко Анною Василівною на високій ліричній ноті з народними піснями провели обрядове дійство українського весілля. Цікаву інсценізацію до пісні «Несе Галя воду» підготували учні та їх рідні 2-В класу з класним керівником Іщенко Лідією  Миколаївною. Учні та батьки 1-Б класу згадали нам усім улюблену жартівливу народну пісню «Ой, мамо, люблю Гриця!» (класний керівник Осадча Людмила Володимирівна). Розмаїття народної пісні представили учні 4-а класу (класний керівник Березовська Т.О.) в композиції «Ой, смерека». Хороший приклад батьків – запорука того, що в родині діти виростуть справжніми людьми. Саме так намагаються виховувати своїх синів  у родині Головінських.  Усі з милуванням сприйняли їх родинний виступ з піснею «Їхав козак містом»(3-Б клас, класний керівник Бойченко Л.Б.). Пісня об’єднує покоління, об’єднує українців удома і за кордоном, і відпочинок без неї якийсь несправжній. Пісня звучить в наших душах одвіку, вона лунала колись, лунає тепер і лунатиме завжди. Веселий «Лісапетний батальйон» 4-Б класу з піснею «Давай, баби, давай!» зірвали масу оплесків у слухачів. (Класний керівник – Онофрійчук О.М.). Хочеться вірити, що народ, який піднімається з колін історії, встане на повний зріст, розправить свої крила і залунає наша українська пісня і попливе її дзвін далеко-далеко над землею. Грандіозним сплеском талантів вразив останній виступ «Попурі українських пісень» у виконанні 2-а класу(класний керівник Коцюба Н.В.). Вдячні глядачі не могли стримати емоцій, піднялися зі своїх місць, щиро аплодуючи виступаючим.

«Наш родинний сад нині квітує

Дай, щоб завжди так було

Хай порозуміння в нас панує

Адже це сюди усіх нас привело

Родинного вогнища світло ясне

Додому із вирію кличе мене

Де в слові привітнім закон доброти,

Де батько і мати,

Де ми – я і ти!

Тож давайте частіше зустрічатися у стінах нашої  школи – родини і дарувати собі ці щасливі миті життя» - такими словами прощалися з присутніми неперевершені ведучі дійства – учитель музики Желєзна Вікторія Олександрівна, учениця 5-а класу Кревсун Олександра та учень 4-б класу Березюк Олександр.

Як чудово, що в стінах рідного закладу зібралася вся шкільна родина, щоб краще пізнати один одного, цікаво, творчо відпочити. Такі заходи, окрім позитивних емоцій, дарують учасникам ще й почуття єдності, яке згуртовує шкільний колектив – учнів, батьків та вчителів.

Ми були б раді, якби наші діти від свята залишили у своєму серці хоча б одну краплину любові до Батьківщини, до рідної мови, до своєї родини, бо тут наше коріння, без якого не можна в світі жити.

Ми дуже вдячні всім, хто брав участь у нашому родинному святі, всім, хто завітав до нас. Сподіваємось, що його теплота і щирість зостануться з вами назавжди.

Переглядів: 982 | Додав: ludmila | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Новини osvita.ua
Дзвінки безкоштовно
Національна дитяча гаряча лінія
 
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024